Tandblekningspenna

Något av det allra senaste inom tandblekning är tandblekning med penna. Praktisk, enkel att använda och lätt att ta med sig – allt fler upptäcker fördelarna med tandblekningspenna. Speciellt om du ofta är på resande fot kan tandblekningspennan vara ett smidigt verktyg för att snabbt känna sig lite fräschare inför det där viktiga jobbmötet eller personalfesten. Du slipper komplicerade blekskenor och pill med sprutorna som innehåller tandblekningsgelén, dessutom är det enkelt att komma åt överallt i munnen. Nackdelen är att resultatet från en tandblekningspenna inte sitter i lika länge som mer avancerade tandblekningsmetoder.

Hur fungerar en tandblekningspenna?

Det finns en rad olika tandblekningspennor på marknaden idag, men alla fungerar de enligt i stort sett samma principer. Tandblekningspennan är fylld med tandblekningsgelé och med hjälp av en liten pensel längst fram. Längst bak på pennan sitter själva knappen för att trycka ut gelén i penseln. Innan du penslar dina tänder med pennan ska du borsta dem noggrant. Tandblekningsgelén stelnar på tänderna och börjar omedelbart verka. Du behöver inte borsta bort gelén efter en stund, den försvinner istället automatiskt efter ett par minuter eller när du borstar tänderna nästa gång. Om du vill effektivisera och få vitare tänder snabbare, bör du försöka hålla läpparna borta ifrån tänderna medan gelén verkar Det rekommenderas exempelvis att du penslar på blekgelén på kvällen innan du går och lägger dig.

Hur lång tid tar det innan jag får vitare tänder?

Du penslar dina tänder ungefär 2 gånger om dagen under 2 veckor. Som regel brukar en tandblekningspenna räcka till cirka 60 behandlingar, men det kan variera lite mellan de olika pennorna. Själva blekgelén i tandblekningspennan brukar vara mycket högre koncentrerad än den gelé du köper hos tandläkaren, vilket betyder att du inte behöver ta så mycket, samt att du inte behöver bleka så länge åt gången. Ofta brukar man kunna se resultat av tandblekningen bara efter några minuter.