Bleka tänderna

Det blir allt vanligare att bleka tänderna, mycket troligtvis på grund av Hollywoods skönhetsideal. Ett vitt leende är ett vackert leende och tack vare det växande utbudet av olika metoder för tandblekning sjunker också priserna. Att bleka tänderna var tidigare förunnat de som hade många tusenlappar över till skönhetsvård, idag kan vem som helst få njuta av ett vitare leende för endast några hundralappar.

Olika anledningar till att bleka tänderna

Det finns många orsaker till att tänderna blir missfärgade. Dryck som kaffe, vin och te, olika typer av mat, cigaretter, snus och det naturliga åldrandet sliter hårt på dina tänder. Att bleka tänderna kan få dig att känna dig flera år yngre och ge dig modet att le lite oftare och lite bredare. Även om du inte är nöjd med dina tänder i övrigt, finns det inget leende som inte blir vackrare av en vitare nyans. Att bleka tänderna är enkelt, billigt och relativt riskfritt, så länge du ser till att läsa instruktionerna noga. Sköter du dina nya, vita tänder noggrant kan tandblekningen hålla i många år.

Den billigaste metoden för att bleka tänderna

Om du vill bleka tänderna på ett enkelt och billigt vis rekommenderas tandblekningskit online. Hos en tandläkare måste du betala många dyra tusenlappar för ditt vita leende, utan att deras metoder för den skull fungerar bättre än de som du bleker dina tänder med hemma. När du köper tandblekning online kan du välja mellan tandblekning med blekskena eller tandblekningspenna. Priserna för de olika metoderna att bleka tänderna hemma ligger båda på runt 300 kronor och uppåt. Priser för olika metoder att bleka tänderna hemma ligger runt 300 kronor och uppåt. De flesta återförsäljare som säljer kit som hjälper dig att bleka tänderna hemma är också mycket raska med sin leverans. I vissa fall kan du få tandblekningskitet redan dagen efter beställningen!

Innan du bleker tänderna

Visst är det inte helt riskfritt att bleka tänderna, men vet du vad du gör är risken liten att något skulle gå snett. Du bör inte bleka tänderna om du har hål, sjukdomar i tänder eller tandkött och för att få det bästa resultatet bör du ha så lite tandsten som möjligt. Om det var länge sedan du besökte en tandläkare, bör du alltså passa på strax innan du har tänkt bleka tänderna. Är du gravid eller ammar, rekommenderas det inte att du bleker dina tänder, vänta istället tills amningsperioden är över.